18 Haziran 2015

TrustRank Nedir ve Nasıl Yükseltilir?



Google doğru arama sonuçları için, Sandbox yöntemini kullanır. Yeni site, 3 ile 6 ay arası Sandbox ile denetlenir ve denetim süresi boyunca arama sorgularında geri planda yer alır; bu süre zarfında sitenin güvenilir içerik üretildiği kabul edilir ise, arama sonuçlarında üst sıralara taşınır. Spam ve alakasız içerik sunan siteler ise, Google Ban uygulaması ile arama sonuçlarından çıkartılır. (Google Sandbox hakkında detaylı bilgi için tıklayınız) Alakalılık ve önemlilik kriterleri üzerinden siteleri değerlendiren Pagerank algoritması, yaklaşık 3 ayda bir güncellenir ve sitelerin arama sonuçları içinde konumları değişir.

TrustRank

TrustRank (güven değeri), Google sonuçlarının iyileştirilmesi ve verimliliği için geliştirilmiş bir algoritmadır. Trustrank, Google’ın en önemli aracı olan Pagerank sisteminin yetersiz kaldığı noktaları düzenlemek için oluşturulmuştur. (Pagerank hakkında detaylı bilgi için tıklayınız) Backlink sistemini yanıltmayı amaçlayan spam sitelere ve link alışverişine karşı güvenilir ve doğru site kaynaklarını analiz etmek, Trustrank ile mümkün olmaktadır. (Backlink hakkında detaylı bilgi için tıklayınız) Pagerank ile birlikte kullanılan Trustrank, Google’un en çok kullanılan ve güvenilen arama motoru olmasını sağlamıştır.
TrustRank Nedir ve Nasıl Yükseltilir?

Trustrank ve Pagerank değerleri, Google tarafından gizli tutulmaktadır ama bazı web servisleri, SEO analizleri ile tahmini sonuçlar vermektedir. Sitenin arama sonuçlarında ön sıralara çıkması, Google arama robotlarının beklentileri ile uyumlu SEO tekniklerinin uygulanmasına bağlıdır. Arama robotları; güncelleme trafiği, sitenin yaşı, güçlü hosting hizmeti, tasarım ve yazılım-kod mimarisi üzerinden siteleri değerlendirir. Özgün içerik üretimi, İçerik ile uyumlu anahtar kelime kullanımı, sitenin açılış hızı ve ana sayfa kod yapısının sorunsuz çalışması gibi bir dizi faktör; Trustrank değerinin yükselmesinde etkilidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.